Historia

kaija68"Laula mulle. Laula muille. Maailmalle laulele. Ettei ennen aikojansa sydämemme vanhene?"
Tuosta Oskar Merikannon kappaleesta kaikki alkoi. Se oli ensimmäinen kappale, jonka Kaija Pohjola oppi. Sen hänelle opetti kirkkokuoron jäsenenä laulanut ukki. Ja siitä lähtien Kaija on laulanut useissa kilpailuissa ja lukuisissa tapahtumissa.

 

Teinityttönä vuonna 1965 Kaija Pohjola, silloin vielä Keinänen, aloitti esiintymisensä tanssiorkesterin solistina ja on siitä lähtien tanssittanut kansaa eri orkestereiden säestyksellä.
Aluksi laulaminen oli ihana harrastus, josta myöhemmin tuli vielä ihanampi työ.
Vuonna 1991 Kaija voitti Tangokuningattaruuden Seinäjoella tangolla Onnenmaa. Kaija saavutti heti paikkansa suomalaisten sydämissä. Hän valloitti tanssikansan sydämellisellä ja vilpittömällä tyylillään. Siitä lähtien hän on tehnyt varmaa ja määrätietoista laulajan työtä. Vuosien kuluessa Kaija on pitänyt paikkansa tanssivan kansan keskuudessa.

 

Kaija Pohjola sai arvostetun Kullervo Linna - säätiön palkinnon vuonna 1992. Hänet palkittiin "pitkäaikaisesta ja määrätietoisesta urastaan". Hänen ensimmäinen soololevynsä Kultaa kuutamo loi ylitti kaikki odotukset ja saavutti kultalevyrajan. Sen jälkeen Kaijalta on ilmestynyt monta hienoa levyä, jotka sisältävät tanssittavia kappaleita. Kaija on säilyttänyt musiikillisen tyylinsä vuodesta toiseen yleisölle uskollisena.

 

Kaija Pohjola on suosittu tanssittaja ympäri Suomen. Reippaan Kaijan esiintymiset sujuvat mutkattomasti oman Paratiisi-orkesterin tahdittamana. Nimenomaan ammattitaitoinen orkesteri ja Kaijan vilpitön luonne yhdistettynä tyyliuskollisuuteen ovat olleet takeita Kaija pitkän uran jatkumiselle. Halu laulaa ja viihdyttää yleisöä ovat Kaijan työn peruspilareita.